Onze selectie van goedgekeurde deursloten. Bestaande uit o.a. insteeksloten en strips om uw woning of bedrijf optimaal te beveiligen.
Zie ook onderaan deze pagina onze uitleg en meetinstructies ->
ProductadviesResultaat 1–16 van de 132 resultaten wordt getoond
Wilt u de producten afnemen inclusief montage? Graag kijken we met u naar de mogelijkheden.
Deursloten zijn er in vele soorten en maten. Het soort deur, het materiaal en de draairichting ervan bepalen welk type slot of sloten geschikt zijn voor plaatsing. De meeste sloten zijn cilindersloten. De kern bestaat uit een cilinder die wordt bediend met een sleutel. Er zijn insteeksloten en oplegsloten.
Dan maken we ook nog onderscheid tussen een hoofdslot (of de bediening daarvan) en een bijzetslot. Een hoofdslot zit meestal centraal op de deur en functioneert in beginsel als zelfstandig sluitwerk. Bijzetsloten zitten gewoonlijk halverwege de onder- of bovenzijde van de deur en dienen als aanvullende beveiliging, naast het hoofdslot
Bij de aanschaf van een slot is het belangrijk dat u de doornmaat weet. De doornmaat is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat tot het hart van het krukgat en/of cilindergat.
Ook van belang bij de meeste sloten is de PC maat. Dat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de kern van de cilinder. De meest voorkomende PC maten bij sloten zijn: 55 mm, 72 mm, 85 mm en 92 mm.
De onafhankelijke instantie SKG test hang- en sluitwerk onder meer op sterkte en duurzaamheid. Hang- en sluitwerk dat voldoende inbraakwerend is, mag het keurmerk met sterren dragen. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid van het product aan.
Het aantal sterren hangt af van de tijd die de gemiddelde inbreker nodig heeft om het product (slot, beslag, cilinder, enz.) te forceren aan de hangzijde of sluitzijde. (De sluitzijde is de kant waar het slot zit). Hoe meer sterren, hoe zwaarder de beveiliging.
Het keurmerk staat altijd zichtbaar en niet te verwijderen op de buitenzijde van het hang- en sluitwerk. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw gebruikt naast de sterren ook een vinkje-symbool. Dat is voor inbraakwerende producten met een aanvullende werking. Bijvoorbeeld kierstandhouders.